img
Afterschool
img

Afterschool social pentru copiii provenind din familii vulnerabile.

Pentru copiii defavorizati, normalitatea inseamna altceva decat stim noi. Pentru ei, normalitatea inseamna sa se culce flamanzi. Sa invete sau sa citeasca in intuneric. Sa se joace fara jucarii.

In Romania: • peste 200.000 de copii merg la culcare flamanzi; • 52,2% dintre copiii din Romania traiesc in risc de saracie si excluziune sociala; • 29% dintre copiii romani sufera de privatiuni materiale severe; • sute de mii de copii traiesc in fiecare zi cu senzatia de foame continua si isi ignora stomacul gol in timpul orelor de curs.

Centrul E.G.A.L. - Educatie, Generozitate, Abilitati si Libertate Pentru a da o sansa acestor copii, Crucea Rosie Romana a pus bazele mai multor centre de zi - numite centre E.G.A.L. in cele mai sarace zone din tara. Acestea functioneaza sub forma de afterschool social pentru copiii provenind din familii vulnerabile

Centrul E.G.A.L. CRAIOVA ofera sprijin copiilor care provin din famili defavorizate, de luni pana vineri in doua serii, de la ora 09:00 -12: 30, iar pentru a doua serie de la 12:30- 16:00.

PIn cadrul Centrului se desfasoara activitati si servicii sociale, precum activităţi de educaţie non formala; activități interactive si de recreere –socializare; activități de dezvoltare și exersare a abilităților de comunicare eficientă; terapie ocupaţională; suport în pregătirea temelor școlare precum si pregătire suplimentară în vederea reducerii dificultăților de asimilare sau consiliere sociala pentru copii si parinti. Copiii servesc o masa calda, iar cei care au domiciliul departe de Centru beneficiaza de abonamente de transport.

Totul este posibil cu ajutorul voluntarilor, acei oameni pentru care a da din timpul si din viata lor inseamna bine si frumos, inseamna normalitate, umanitate, generozitate. Prin Centrele de zi sustinute de Crucea Rosie Romana copiii nevoiasi vad adevarata normalitate, acestor copii li se ofera optimism si o viziune corecta despre viata. Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate, termeni de dictionar?

Nu, sunt principiile fundamentale, crezul si actiunile sub care Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie desfasoara activitati pentru binele umanitatii de mai bine de un secol si jumatate.

Parteneri

donor
donor
donor
donor
donor
donor
donor
donor
img