img
DONEAZĂ!

Ajut-o pe Maria să devină campionă! Intră pe teren și schimbă jocul alături de sportivii Special Olympics.

img

Maria are 22 de ani și locuiește împreună cu familia ei în Craiova. Sindromul Down nu a împiedicat-o să devină absolventă de liceu și școală postliceală în învățământul special. Are specializare în kinetoterapie și speră că într-o bună zi va putea să practice meseria pe care a învățat-o. Maria este o persoană dinamică și îi place să experimenteze lucruri noi. Căutând astfel de oportunități, în anul 2017, familia s-a înscris în serviciile oferite de Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora, ALDO-CET.

Sportul schimbă lumea. Schimbarea este un sport de echipă!

Beneficiind de suportul ALDO-CET și participând la toate antrenamentele organizate de aceasta, Maria a devenit sportiv Special Olympics și s-a evidențiat pe parcursul competițiilor sportive la care a participat. .

În anul 2017, ALDO-CET a participat cu un grup de sportivi cu sindrom Down la o tabără de schi. Acești sportivi și-au pus pentru prima dată schiurile și au continuat în mod constant antrenamentele. Totuși, Maria și-a dorit mai mult și și-a rugat familia să meargă împreună, mai des la schi. Membrii familiei ei au constatat că schiul le face plăcere tuturor.

Astfel, Maria a dobândit abilitățile necesare competițiilor sportive de profil și a fost selectată de Special Olympics România să facă parte din delegația de 24 de sportivi care vor participa în ianuarie 2022, la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Kazan, Rusia. Maria va concura la ski alpin.

Schiul este un sport scump în România, ALDO-CET, Special Olympics România și familia Mariei depun eforturi pentru a asigura antrenamentele și participarea Mariei la competiția mondială. Mai sunt necesari 1.300 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de transport, antrenament și o parte din echipamentul sportiv necesar.

Dacă vrei să contribui la visul Mariei, DONEAZĂ:

- direct on-line în favoarea Special Olympics România, pentru Maria!

- în contul Asociației Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora, cod fiscal: 13423916, pentru Maria: IBAN: RO21RNCB0135018910250001 deschis la B.C.R

Despre Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora (ALDO-CET)
Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora a fost înființată în anul 2000 de către un grup de părinți. ALDO-CET contribuie la creșterea calității vieții persoanelor cu sindrom Down și la crearea de oportunități pentru dezvoltare la nivel profesional și personal.

Despre Special Olympics
Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Kazan 2022 vor prezenta puterea unei lumi a incluziunii, egalității, bunătății și a bucuriei. Jocurile au ca scop crearea unor comunități incluzive prin transformarea atitudinilor care vizează persoanele cu dizabilități intelectuale din Rusia și din întreaga lume. Pe lângă competiții sportive, Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2022 se vor axa pe extinderea programelor organizației în sănătate, educație și leadership pentru sportivi. Special Olympics este o mișcare globală care a luat startul în 1968 din dorința de a opri discriminarea la adresa persoanelor cu dizabilități intelectuale. Jocurile Mondiale Special Olympics au loc o dată la doi ani, alternând între vară și iarnă.

Parteneri

donor
donor
donor
donor
donor
donor
donor
donor
img